/
Hoofding

 

Welkom

Historiek

Ons assortiment

Weetjes

Contactgegevens

 

 

 
 
 

 
 

 

Onze historiek ...

 

Eerste generatie

1930

Bakkerij De Vuyst wordt opgestart door Edouard De Vuyst, in het huis dat u hiernaast op de foto ziet. Bakkerij De Vuyst groeit uit tot een artisanale bakkerij en later tot een heus familiebedrijf. Het bakken zit de familie De Vuyst duidelijk in het bloed.

Wanneer Edouard De Vuyst het bakken laat voor wat het is, staat zijn opvolger al klaar.

 

 

 

 

Tweede generatie

 

1936

Albert De Vuyst nam de bakkerij over.
Het was ook hij die de bakkerij naar Herzele bracht, amper 2 jaar later. Dit was in de Kouterstraat te Herzele. Na 9 jaar op dezelfde stek te hebben gebleven besloot Albert De Vuyst dat het tijd werd om te verhuizen. Deze keer naar een centraler gelegen plek in Herzele, de Groenlaan. (1947)

In 1962 was het voor Albert, na 26 jaar lang de bakkerij te hebben gerund, tijd om de fakkel door te geven aan zijn zoon.

 

 

Derde generatie

 

1962: Ghislain De Vuyst en Annie Coens nemen de leiding van de bakkerij over en zetten de kleine bakkerij voorgoed op de kaart. In 1976 vestigden ze een wereldrecord door de grootste reuzenmattentaart te bakken. De afmetingen van de taart waren 2,485 m (de gemiddelde breedte) en 4,4825 m (de lengte). Als we dan vlug even een rekensommetje maken dan komt dit neer op een oppervlakte van 11 m² . Om deze taart te kunnen maken waren er 1400 eieren nodig, 1000 liter melk, 100 kg suiker en 100 kg bloem. Dit record is in handen gebleven van Bakkerij De Vuyst tot het jaar 2000.

 

 

Vierde generatie

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag staat de vierde generatie aan de oven. In 1995 nam Kathleen De Vuyst de zaak over van haar vader. Samen met haar man, Jan Martens, runt ze de bakkerij. Terwijl Jan vooral het bakgedeelte voor zijn rekening neemt, verzorgt Kathleen de administratie en is ze verantwoordelijk voor het uitbaten van de winkel. Al wil dit niet zeggen dat Kathleen haar mannetje niet kan staan in de bakkerij. In de tijd dat Kathleen en Jan deze bakkerij openhouden is ze verhuisd van de hoek van de Groenlaan, waar ze meer dan 50 jaar gevestigd was, naar een tweetal huizen verder.

 

 

Vijfde generatie?

De vijfde generatie is vandaag nog geen feit maar er is een kans. Als bij Ellen Martens, de dochter, net zoals bij Kathleen het bakken in het bloed zit, dan is er een grote kans dat we binnen 50 jaar nog altijd kunnen genieten van al dat lekkers. Duimen maar!?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


   
     
© De Vuyst Kathleen 2018